Θάνος Ν. Βαχτσεβάνος Χειρουργός Οφθαλμίατρος Θάνος Ν. Βαχτσεβάνος Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Βιογραφικό Θάνος Ν.Βαχτσεβάνος MD,DO,MScOphth


O Θάνος Ν. Βαχτσεβάνος Χειρουργός Οφθαλμίατρος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Το 1993 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κραιόβα, όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος μετά από 6 έτη. Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης 424 ΓΝΣ, Ξάνθης 412 ΓΝΣ και Κοζάνης 403 ΓΝΣ ως βοηθός Ακτινολόγου. Μετά το διορισμό του στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» και την τρίμηνη εκπαίδευση του ως αγροτικός Ιατρός, υπηρέτησε επί 2ετίας στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου και κάλυπτε εφημερίες στην Μονάδα του τεχνητού νεφρού. Εργάστηκε επί τετραετίας ως επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρία RANDOX (ACCEESS επε) και ως υπεύθυνος διεγχειρητικής νευροπαρακολούθησης (ERG-MEP) AMED Therapeutics.

Ειδικεύτηκε επί τετραετίας στην Οφθαλμολογία στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», όπου μεταξύ των άλλων διετέλεσε με επιτυχία εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη. Το 2011 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc by research in Ophthalmology) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Green Templeton College, University of Oxford), οι οποίες αφορούσαν γονιδιακές θεραπείες σε παθήσεις αμφιβληστροειδούς . Μετεκπαιδεύτηκε στο John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και εργάστηκε επί διετίας στην ομάδα του καθηγητή Robert MacLaren. Εργάστηκε ως έμμισθος Χειρουργός Οφθαλμίατρος επί 5ετίας σε μεγάλα Οφθαλμολογικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης όπως το Πρότυπο Οφθαλμιατρείο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Αποκατάστασης Αμφιβληστροειδή-Ωχράς κηλίδας «RETINΑ» και το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica του οποίου παραμένει συνεργάτης. 

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Θάνος Ν.Βαχτσεβάνος έχει παρακολουθήσει πληθώρα Επιστημονικών Οφθαλμολογικών Συνεδριών σε Αμερική και Ευρώπη, όπου ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Οφθαλμολογίας και υπήρξε ομιλητής σε δεκάδες από αυτά. Μέρος της ερευνητικής του εργασίας έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε οφθαλμολογικές παθήσεις όπως ο κερατόκωνος παρουσιάστηκαν από τον ίδιο σε ετήσιο συμπόσιο της ASCRS στο Βερολίνο της Γερμανίας και στο ετήσιο συμπόσιο της Οφθαλμολογίας ASCRS/ASOA στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Παρουσίασε μέρος της πειραματικής του εργασίας, Application Of RNAi To Unravel The Melanopsin Phototransduction Pathway, στο ετήσιο συμπόσιο της Οφθαλμολογίας ARVO Annual Meeting, Visionary Genomics, στη Φλόριντα των Η.Π.Α. Η εργασία βραβεύτηκε με διεθνή υποτροφία από την επιστημονική επιτροπή του ARVO 2011 (Association for Research in Vision and Ophthalmology Committee). 

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Οφθαλμολογικής εταιρείας Βορείου Ελλάδας, δια βίου μέλος της Ακαδημαϊκής κοινότητας “ The Oxford Union” (http://www.oxford-union.org/), μέλος της ESCRS και του ARVO, μέλος (Alumni Member) του Green Templeton College και μέλος (Alumni Member) του Nuffiled Laboratory of Ophthalmology, University of Oxford. Αποτέλεσε επί διετίας Εκλεγμένο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝ «Ο Άγιος Δημήτριος».

Είναι παντρεμένος με την Έφη Γ.Καρακώστα, Χειρουργό Οφθαλμίατρο Παίδων – Ενηλίκων και έχουν μια κόρη. Από το 2016 διατηρούν μαζί με τη σύζυγό του το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο OPSIS, στην γενέτειρα τους την Κοζάνη.

Έκθεση εικόνων