Έφη Γ. Καρακώστα Χειρουργός Οφθαλμίατρος Παίδων - Ενηλίκων Έφη Γ. Καρακώστα Χειρουργός Οφθαλμίατρος Παίδων - Ενηλίκων

Έφη Γ. Καρακώστα MD,DO,MSc
Χειρουργός Οφθαλμίατρος Παίδων - Ενηλίκων

Η Έφη Καρακώστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και αποφοίτησε, ως αριστούχος, από το 10 Γενικό Λύκειο της πόλης .Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποφοίτησε σε 6 χρόνια από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οποία μετεγγράφηκε κατά το δεύτερο έτος των σπουδών της για οικογενειακούς λόγους. 

Μόλις τελείωσε την τρίμηνη εκπαίδευση της στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης "Μαμάτσειο", διετέλεσε τη θητεία της ως αγροτικός ιατρός στα χωριά Μεταξά, Τριγωνικό, Πολύραχο και Λιβαδερό του νομού Κοζάνης και στο Κέντρο Υγείας Σερβίων. Αφού ολοκλήρωσε τη θητεία της ως αγροτικός ιατρός μετέβη στην Αθήνα όπου και ειδικεύτηκε στην παιδοφθαλμολογία επί δυόμιση έτη στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π&A. Κυριακού". Η ειδίκευσή της στην οφθαλμολογία ολοκληρώθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Δημήτριος". Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,στον τομέα της "Διεθνούς Ιατρικής και της Διαχείρησης Κρίσεων Υγείας". Εργάστηκε επί τετραετίας ως έμμισθη οφθαλμίατρος στα μεγαλύτερα Οφθαλμολογικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων το Ιατρικό Ινστιτούτο Athens Vision και Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica, των οποίων παραμένει συνεργάτης. Από το 2015 κατέχει θέση επιστημονικού συνεργάτη του παιδοφθαλμολογικού τμήματος της Ά Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Α.Χ.Ε.Π.Α. και είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη διατριβή της να πραγματεύεται τη μελέτη της ανατομίας του αμφιβληστροειδούς σε παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα Επιστημονικών Οφθαλμολογικών Συνεδριών σε Αμερική και Ευρώπη, όπου ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Οφθαλμολογίας και υπήρξε ομιλήτρια σε δεκάδες από αυτά. Μέρος της ερευνητικής της δουλειάς έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά μεταξύ των οποίων το J Autoimmune και το European Journal of Anaesthesiology. Εμφανίζει σταθερή παρουσία σε ελληνικά συνέδρια και ημερίδες όπου παρουσιάζει επιστημονικές εργασίες από το 2002 μια εκ των οποίων βραβεύτηκε το 2009 στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας και αφορούσε τη χρήση της αυτόματης διαθλασιμετρίας στα παιδιά. 

Η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Παίδων – Ενηλίκων, Έφη Γ.Καρακώστα είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Παιδοφθαλμολογικής Εταιρείας, του Παννεληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης. Είναι παντρεμένη με τον Θάνο Ν.Βαχτσεβάνο, επίσης Χειρουργό Οφθαλμίατρο και έχουν μια κόρη.

Έκθεση εικόνων